Västmanlands Spelmansförbund


ArkivHär kan man se vad som hänt under det gånga åren samt saker som blivit uppmärksammade i länet.
Det ska finnas bilder att se här också från de olika evenemangen så om ni har några bilder som ni kan dela med er så skicka dom till:


Bengt-Olov Skottheim
Kontakt webmaster: vsf.webbmaster@vsf.u.se

Utmärkelser
Carina Zorns Guldmärke

I samband med riksspelmansstämma 2017 i Hemse på Gotland tilldelades Carina Normansson, Sala, Zornmärket i guld.
Juryns motivering: för mästerligt och stilfullt spel av låtar från Västmanland.
Vi hurrar och gratulerar!

Utmärkelse till Josefina

Josefina Paulson, vår nyckelharpsfantom i Västmanland, har nu inte bara Zornmärke i silver och blivit världsmästare. Nu har hon också fått Spelstinamedalj. Mycket välförtjänt, med tanke på vad hon uträttar! Utöver att hon ordnar med konserter med mera i Sala och Västerås inom projektet Världens Musik och Dans i Västmanland och stup i ett ger ut CD-skivor av hög kvalitet är hon nu musikalisk ledare för LänsVärldsOrkestern WORK som består av ungdomar från musik- och kulturskolorna i länet och vuxna invandrade och andra musikanter. Josefina fick medaljen i samband med Spelstinafestivalen i Torsåker den 18 augusti. Och så bjöd hon på ett knippe välspelade låtar, förstås. Vi hurrar och gratulerar!
Lars Englund
Genomförda Evenemang

Årsmöte och Jubileumsfest:

2 Oktober på Värdshuset Engelbrekt i Norberg hade vi årsmötesförhandling som sedan övergick till jubileumsfestligheter Se mer genom länkarna nedan.
Till prokoll från årsmötet 2021...
Till jubileumsfirandet...


Spelträff i församlingshemmet vid Kungs-Barkarö kyrka

Lördagen den 25 januari var det sedvanlig spelträff i församlingshemmet vid Kungs-Barkarö kyrka. Det börjar klockan 15 och många spelmen från när och fjärran hade kommit så det var rigtigt trevligt. Servering fans det med fika och varmkorv med mera. Allt avslutades med en helgsmålsandakten i kyrkan där flera spelmen och grupper framträdde. Stort tack till arrangörerna Kristina Larsson-Sköld tillsammans med Kungs-Barkaröbygdens intresseförening.
Bilder från årets evenemang finns här...
Bilder

Buskspelstämma i VästanforsHär är lite bilder från Buskspelstämma på hembygsgården i Västanfors som genomfördes Söndagen den 15 augusti trots allt. Många spelmän kom och det var riktigt trevligt, alla var så spelsugna efter så lång tid utan att kunna träffas och spela!
Tack Fagersta Spelmanslag.